Belföld

Felfüggesztenék Hiszékeny mentelmi jogát

Az MSZP képviselője maga is ezt kérte, hozzátéve, hogy nem követett el bűncselekményt, és szerint politikai megrendelésre cselekszik az ügyészség.

Az Országgyűlés mentelmi bizottsága Hiszékeny Dezső szocialista képviselő mentelmi jogának felfüggesztését javasolja – mondta el a testület KDNP-s elnöke kedden Budapesten újságíróknak, a testület ülése után.

Vejkey Imre a zárt ülésen született határozatról közölte: öt igen és egy tartózkodás mellett hoztak döntést. A legfőbb ügyész leiratot juttatott el az Országgyűlés elnökéhez, és ebben az szerepel, hogy Hiszékeny Dezső ügyében közvádas bűncselekmény alapos gyanúja merült fel – emlékeztetett. Jelezte: az ülésen meghallgatták Hiszékeny Dezsőt is, aki maga is a mentelmi jog felfüggesztését kérte.

A szocialista politikus újságíróknak azt mondta: nem követett el bűncselekményt, és véleménye szerint az ügyészség politikai megrendelésre cselekszik. Előre megtervezett forgatókönyv szerinti akcióról van szó, amelyben manipulatív eszközöket használnak – tette hozzá.

Polt Péter legfőbb ügyész júliusban tett indítványt Hiszékeny Dezső mentelmi jogának felfüggesztésére vesztegetés bűntette és más bűncselekmények miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik