Közélet

Megfojtotta két kislányát a féltékeny apa

A volt feleségén akart bosszút állni a 36 éves férfi. Azt mondta ma már ő sem érti, hogy miért, de akkor világosan látta, hogy ezt kell tennie.

Vadonatúj balerina jelmezbe öltöztette két kislányát Charles Amon Mihayo, majd videót készített arról, ahogy a 4 éves Savannah és a 3 éves Indianna a Jégvarázs (Frozen) című film egyik betétdalára táncol – írja a News.com.au.

A 36 éves melbournei férfi ezután mindkét gyermeket megfojtotta egy párnával. Aztán megfürdette, majd átöltöztette a gyermekeket, és hívta a rendőrséget: „Megtettem, vége, megöltem a gyermekeimet” – mondta a telefonban. Mindez még húsvét vasárnapján történt, azóta csak ennyitt lehetett tudni az ügyről. A bírósági tárgyaláson azonban a részletek is napvilágra kerültek, és megszólalt a vádlott, Mihayo is.

 Savannah és Indianna (Fotó: Facebook)

A férfi és volt felesége között régóta rossz volt a viszony. A válás csak tovább rontott a helyzeten, a szokásos veszekedések mellé képbe jött a gyermekek elhelyezésének kérdése. Mihayo akkor omlott össze végleg, amikor megtudta, hogy gyermekei anyjának új partnere van, akivel költözést terveznek.

„Komolyan azt hiszed, hogy könnyen elszakíthatod tőlem a saját húsom és vérem? Azt soha sem fogom hagyni” – írta a férfi a nőnek szöveges üzenetben. Négy nappal azelőtt, hogy megölte a gyerekeket, arra keresett rá a Google-ben: „hogyan öljem meg a volt feleségemet?”

A férfi egy munkatársának is beszélt arról, hogy komolyan elgondolkodott rajta, megöli az exét, és megszökik a gyerekekkel, mert ők csak így lehetnek biztonságban.

A bíróság kérdésére Mihayo nem tudta megmondani végül miért ölte meg a kislányokat, csak annyit felelt, már nem emlékszik pontosan, de akkor teljesen logikus volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik