Élet-Stílus

Ledobta egy hídról hatéves autista fiát egy anyuka

Rokonai szerint idegösszeomlást kapott a 34 éves amerikai nő, aki hiába keresett segítséget mentális problémái megoldására.

Az amerikai Oregon államban élő Jillian McCabe hétfő este vitte fel hatéves kisfiát, Londont a Yaquina-öböl felett átívelő hídra, majd onnan a vízbe hajította a súlyosan autista, beszélni képtelen kisgyereket, akinek eddig egész életét alárendelte – írta az NBC News. Családtagjai szerint a 34 éves anyuka felfoghatatlan tettéhez az vezetett, hogy mentálisan összeomlott a rá nehezedő nyomás alatt, miután már nem csak az autista gyerekének gondozásával kellett foglalkoznia, hanem súlyos betegsége miatt még járni is képtelenné vált férjének ellátásával is. A végső lökést pedig apja halála adta.

A nőt régóta ismerő emberek és a rokonok egybehangzóan azt mondták az NBC-nek, hogy a nő szerető anyja volt a súlyosan autista kisgyereknek, akivel a nagy kihívások ellenére angyali türelemmel foglalkozott. A helyzet azután kezdett el megváltozni, hogy férjét kórházba kellett szállítani, ahol megállapították szklerózis multiplextől és agytörzsi daganattól szenved. Matt McCabe, aki egészen addig egyedül tartotta el a családot, hirtelen munkanélkülivé vált, és az anyagi gondjaikat már csak az interneten keresztül szerzett adományokkal tudták valamennyire enyhíteni.

 London McCabe
Fotó:Facebook 

A nagy nyomás a nő rokonainak elmondása szerint azonban megviselte Jillian McCabe idegrendszerét, aki mentális problémáktól kezdett el küzdeni, és többször is utalt arra, hogy kárt tesz magában. A családtagjai hiába próbáltak neki megfelelő segítséget szerezni, a helyi közegészségügyi rendszerben nem tudtak megfelelő kezelést biztosítani a számára, és végül a család gondjaira bízták.

A kisgyerek nagynénjének elmondása szerint a család soha nem gondolta volna, hogy az anya bármikor is képes lenne bántani Londont, de aggódtak amiatt, hogy saját magában kárt tehet. A hétfőn este történt tragédia teljesen váratlanul érte őket. „Sokkoló volt és szívszaggató” – jelentette ki Tanya McCabe. A család most abban bízik, a szörnyű eset rávilágít arra, hogy a mentális problémákkal küzdő emberek milyen kevés segítséget kapnak.

A hatéves kisfiú holttestét kedd hajnalban találták meg a parti őrség és a tűzoltóság után kutató egységeit, akik azután kezdtek neki az öböl átvizsgálásának, hogy az anya jelezte a rendőrségen, hogy mit tett. A nőt a hídnál vették őrizetbe a rendőrök. Első bírósági meghallgatását kedd délután tartották, amin videón keresztül vett részt. Az NBC beszámolója szerint egy olyan kényszerzubbony volt rajta, amit úgy alakítottak ki, hogy ne tudjon kárt tenni magában. A nő ellen szándékos emberölés vádjával indítottak eljárást, óvadékát egymillió dollárban állapította meg az ügyében eljáró bíró.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik