Közélet

22 új bejelentés a soroksári gyilkosság ügyében

Mióta az országos rendőrfőkapitány 5 millió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel, 22 új bejelentést tettek a meggyilkolt futónő ügyében.

A borsonline információi szerint egyik bejelentés sem hozott áttörést a nyomozásban, a rendőrök még mindig több verzióban gondolkodnak: az egyik szerint az elkövetők kifejezetten Kardosné Gyurik Krisztina megölésére készültek, a másik ennek éppen ellenkezőjét állítja, azaz csak rosszkor volt rossz helyen az asszony. Mindkét lehetőséget vizsgálják.

Ahogy arról beszámoltunk, a nőt tavaly, szeptember 25-én ölték meg Soroksáron, kocogás közben: lemeztelenítették, megkötözték, durván bántalmazták, majd megfojtották. Az áldozaton két férfi DNS-ét azonosították.

Az elmúlt egy év alatt a nyomozók 450 embert hallgattak ki, aki összefüggésbe hozható lehetne a bűncselekménnyel, de valamennyiüket kizárták elkövetőként. A két azonosított DNS nem szerepel a nyilvántartásban. Szintén megvizsgáltak ötszáz olyan ügyet, amelyben szexuális erőszakot követtek el, és a bűncselekmény az áldozat sanyargatásával vagy életének kioltásával járt, de itt sem találtak egyezést.

A rendőrség több szemtanút keres még, illetve ötmillió forintot ajánlottak fel. Eddig összesen 7 millió 200 ezer forintot ajánlottak fel az ügy nyomravezetőjének.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik