Közélet

Soroksári gyilkosság – újabb furcsaságok

A nyomozóknak gyanús, ahogy az asszony viselkedett a támadás előtti napokban.

Tudjuk, hogy semmi köze a felesége halálához – ezzel indítottak a rendőrök amikor a Soroksáron meggyilkolt nő férjét újra behívták. Kardos Lajos egyik e-mail címének jelszava után érdeklődtek. A férfi annyira ritkán használja ezt a fiókot, hogy időbe telt, míg be tudott lépni. Nem érti, egy év távlatából miért fontos az ő e-mail fiókjának jelszava, és azt sem, miért vizsgáltatják hetek óta szakértőkkel azt a laptopot – írja a  Bors.

“A nyomozás vezetőjétől, Petőfi Attilától megtudtam: a rendőrök többsége szerint spontán támadás áldozata lett Kriszti. Ennek ellenére szemtől szemben megmondták nekem, hogy több nagyon furcsa dolog volt a feleségem viselkedésében a támadást megelőző napokban. Amíg ezeknek az okára nincs magyarázat, nem lehet biztosan kijelenteni, hogy nem ismerte a gyilkosokat vagy azt, aki a felbujtó volt. Most lett számomra egyértelmű, hogy legkevesebb két tettes végzett Krisztivel. Szinte az összes hasonló magyar emberölési ügyben magányos elkövetők öltek. Kriszti viselkedéséből viszont arra lehet következtetni, hogy napok óta figyelték a gyilkosai” – mondta a férfi.

Kardos Lajos szerint – azon túl, hogy Krisztina kivételesen levette az ékszereit futás előtt – feltűnően kedves, gondoskodó volt a halála előtti napokban.

Kardos Lajos mindenben együttműködik a rendőrséggel, de az utóbbi időben minden alkalommal jogi képviselővel ment a rendőrségre. Legutóbb azt mondták, felesleges ügyvédet vinnie.

Ahogy arról beszámoltunk, a nőt tavaly, szeptember 25-én ölték meg Soroksáron, kocogás közben: lemeztelenítették, megkötözték, durván bántalmazták, majd megfojtották. Az áldozaton két férfi DNS-ét azonosították. A két személy a vizsgálatok szerint nem áll rokonságban egymással és valószínű,hogy az egyikőjük domináns, a másik pedig neki alárendelt volt, feltehetően az életkorából adódóan. A rendőrség nem tudja kizárni, hogy a nő ismerte a támadóját, de valószínűbb, hogy nem előre eltervezett támadás történt.

Az elmúlt egy év alatt a nyomozók 450 embert hallgattak ki, aki összefüggésbe hozható lehetne a bűncselekménnyel, de valamennyiüket kizárták elkövetőként. A két azonosított DNS nem szerepel a nyilvántartásban. Szintén megvizsgáltak ötszáz olyan ügyet, amelyben szexuális erőszakot követtek el, és a bűncselekmény az áldozat sanyargatásával vagy életének kioltásával járt, de itt sem találtak egyezést.

A rendőrség több szemtanút keres még, illetve ötmillió forintot ajánlottak a nyomravezetőnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik