Közélet

Hajózó külföldiek is lehettek a soroksári gyilkosok

A nyomozás során a legkülönbözőbb verziók vetődtek fel - mondta el Ibolya Tibor fővárosi főügyész.

Elképzelhető, hogy hajózó külföldiek követték el az egy éve történt soroksári gyilkosságot – mondta el Ibolya Tibor fővárosi főügyész az MTI-nek adott interjúban. A nyomozás során a legkülönbözőbb verziók vetődtek fel, még az a lehetőség sem zárható ki, hogy olyan külföldiek követték el a cselekményt, akik vízi úton érkeztek a Duna-parti helyszínre és ugyanúgy távoztak – közölte a főügyész.

Ibolya bízik abban, hogy előbb vagy utóbb látókörbe kerül az elkövető vagy az elkövetők, és akkor a helyszínen rögzített DNS-maradványok jó esélyt adnak arra, hogy kétséget kizáróan bizonyítható legyen, ki a gyilkos. 

Az egy évvel ezelőtt Soroksáron brutálisan meggyilkolt nő ügyében a napokban felajánlott ötmillió forintos nyomravezetői díj kapcsán a főügyész elmondta, erre többnyire akkor kerül sor, amikor egy ügyben minden lehetséges szálat lenyomoztak, mégis holtpontra jutott az eljárás, és külső segítségre, új, a laikusok számára esetleg jelentéktelennek tűnő információmorzsára van szükség, ami lendületet adhat a nyomozásnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik