Közélet

Kilencvenszer sújtott le a debreceni rém

Minden keze ügyébe kerülő eszközzel ütötte, szúrta az asszonyt, aki belehalt sérüléseibe. A férfi életfogytiglant kapott.

Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a Debreceni Törvényszék azt a férfit, aki 2011 februárjában, egy debreceni belvárosi lakásban minden keze ügyébe eső konyhai eszközzel olyannyira bántalmazta élettársát, hogy a nő a helyszínen belehalt sérüléseibe – számolt be a hajdupress.hu. A többszörös visszaesőként elítélt L. Kálmán leghamarabb 35 év után kerülhet feltételesen szabadlábra. A bíróság a 7 millió forintot meghaladó bűnügyi költség megfizetésére is kötelezte a férfit.

A vádlott a bíróság előtt visszavonta korábban tett beismerő vallomását. Azt állította, hogy miközben ő kirohant az utcára segítséget kérni, valaki bement a házba és ő okozta a nő halálos sérüléseit. A bíróság két éven át folytatta le bizonyítási eljárását, minden DNS mintáról kiegészítő szakvéleményeket kért be, amelyek mindegyike a vádhatóság álláspontját támasztotta alá. A gyilkos eszközökön ugyanis megkérdőjelezhetetlenül a vádlott DNS nyomait találták a szakértők – derül ki a lap beszámolójából.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész tényleges életfogytiglant kért, a vádlott és védője elsősorban felmentésért, másodsorban enyhítésért fellebbezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik