Közélet

Tizenhárom fejszecsapással ölt a nógrádi asszony

A nő alvó élettársára sújtott le.

Emberölés miatt emelt vádat az ügyészség egy 59 éves nő ellen, aki több fejszecsapással ölte meg alvó élettársát idén tavasszal. Az asszony előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást.

A pár a Nógrád Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint 2010 óta kisebb-nagyobb megszakításokkal élettársi kapcsolatban élt, mindketten erősen alkoholizáló életmódot folytattak, rendszeresen veszekedtek, ezek a viták pedig gyakran tettlegességig fajultak.

A nőt március 11-én, Pásztón ittas állapotban a földön fekve találták, szeme környékét sérülések borították. Kórházba szállítása után azt mondta, hogy élettársa verte meg. Miután kiengedték, nem ment haza, inkább egy ismerősénél húzta meg magát. Párja napokkal később azzal kereste meg, hogy eladta a házat, ezért vigye el onnan holmiját. Az asszony még aznap este elment a férfihoz, aki ekkor veszekedni kezdett vele és testszerte ütötte, megrugdosta őt. Miután ezzel felhagyott, lefeküdt aludni.

A vádlott ekkor kiment a házból, magához vett egy fejszét, majd az ágyban fekvő férfit tizenháromszor fejen ütötte, a szerszámot pedig az udvari kútba hajította. Ezután összeszedte a holmiját és elment.

A férfira másnap este találtak rá, de már nem lehetett rajta segíteni. A főügyészség határozott tartamú szabadságvesztés kiszabására tett indítványt.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik