Közélet

Bedrogozta és molesztálta vendégeit egy szállodatulaj

Az áldozatok többsége nem is tudja, mi történt velük az új-zélandi szálláson töltött éjszakákon, bár „lehetnek sejtéseik”.

Legalább 16 fiatalembert erőszakolt meg egy új-zélandi hostel tulajdonosa, aki áldozatait elkábította, majd videóra vette a magatehetetlen turisták molesztálását – közölte a helyi sajtó a rendőrségi beszámolókra hivatkozva. A kispénzű, hátizsákos turistákra szakosodott hostel 56 éves tulajdonosának áldozatai főleg külföldiek voltak, és 18 és 25 közöttiek.

A Kaitaia városában található Mainstreet Lodge vezetője az elmúlt két és fél évben hajtotta végre a támadásokat az ott megszálló vendégek ellen. Michael Harrist letartóztatták, és 39 vádpontban indítottak eljárást ellene. A jövő héten kell megjelennie egy helyi bíróságon. Az esetről szóló beszámolók arról nem tesznek említést, hogy a férfi hogyan bukott le.

 
Michael Harris mosolyogva várja vendégeit a hostelben
Fotó:mainstreetlodge.co.nz

A rendőrség közlése szerint Lodge-nak több áldozata is lehet annál a 16-nál, akikről a támadásokat mutató videofelvételek alapján tudni lehet. „Elég nagy munka áll előttünk, hogy azonosítsuk őket és felvegyük velük a kapcsolatot” – mondta el a New Zealand Heraldnak Rhys Johnston. A rendőrnyomozó szerint nem valószínű, hogy az áldozatok emlékeznek arra, hogy mi történt velük a szálláson, de „lehetnek sejtéseik”.

A rendőrség szerdán jelentette be a letartóztatást, azt kérve a hostelben az elmúlt 2,5 évben megszállt embereket, hogy jelentkezzenek. A felhívás után a világ minden tájáról érkeztek telefonhívások és e-mailek a rendőrségre – közölte csütörtökön Johnston a Heralddal. A nyomozó elmondása szerint lehetséges áldozatok és háttér-információkkal rendelkező tanúk is jelentkeztek. Az áldozatok között angolok, németek, skótok és amerikaiak voltak, valamint pár új-zélandi férfi is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik