Élet-Stílus

Budapesti hostelek a világ legjobbjai között

Egy fővárosi szálláshely első helyezést ért el a hostelworld.com toplistáján, további kettő pedig bekerült a legjobb tíz közé a kategóriájában.

A Wombats City Hostel Budapest lett a legjobb hostel az extra nagy kategóriában. Ebben a mezőnyben a minimum 251 ágyas helyek versenyeznek. Az idei nyertes a Király utcában található, és egy osztrák lánc tagja. Budapesten kívül eddig Bécsben, Berlinben és Müchenben nyitottak Wombats City Hosteleket. A lánc tagjai évek óta megnyerik az első helyet ebben a kategóriában – írja a TurizmusOnline.

A kicsi hostelek top tízes listájára két budapesti hely is felkerült. Második helyre rangsorolták a BudapestBubble-t, a Bródy Sándor utcában lévő hostel ablakai a Nemzeti Múzeumra néznek, és nagy előnye, hogy szinte minden könnyen elérhető onnan.

A harmadik toplistás a Lavender Circus Hostel, az ötödik kerületben, a Múzeum körúton várja vendégeit. A kétágyas szobákra specializálódott helyet leginkább pároknak, illetve egyedül utazóknak ajánlják. Minden vendég saját kulcsot kap, hogy szabadon közlekedhessenek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik