Nagyvilág

Biciklis ámokfutó lőtt agyon két embert

Új-zélandi rendőrök (új-zéland, rendőrség, )
Új-zélandi rendőrök (új-zéland, rendőrség, )

Egy új-zélandi kisváros munkaügyi hivatalában lövöldözött egy levágott csövű vadászpuskával, majd kerékpárra pattanva lépett meg.

A lövöldöző férfi a Déli-szigeten, a Christchurch városától 90 kilométerre fekvő Ashburton munkaügyi hivatalában nyitott tüzet, ahol két ott dolgozó embert ölt meg, egy harmadikat pedig megsebesített. A New Zealand Herald oldalán olvasható beszámoló szerint a hivatalba helyi idő szerint délelőtt tíz órakor lépett be a terepszínű ruhába öltözött, arcát símaszk mögé rejtő férfi, aki egy lefűrészelt csövű vadászpuskából nyitott tüzet. A helyi rendőrség sem az áldozatok nevét, sem nemüket nem hozta nyilvánosságra, és azt sem közölték, hogy hány lövés dördült el.

A gyilkosságok után a lövöldöző egy kerékpárral menekült el a helyszínről, amit az épület előtt lakatolt le. A rendőrség hét órán át tartó keresés után, nagyjából helyi idő szerint délután öt órakor fogta el a gyanúsítottat. Egy kies telken találták meg, egy tó közelében, ahol nyomkereső rendőrkutyák bukkantak rá. A rendőrség közlése szerint lövések nélkül sikerült letartóztatni, csak kisebb kutyaharapásokat szenvedett. A lövöldözéshez használt fegyvert még nem találták meg.

A gyanúsítottat, a 48 éves, csak „John” néven emlegetett, hajléktalan Russel Tullyt Ashburton rendőrkapitányságára szállították, ahol kihallgatják. A hivatalos vádemelésre holnapig várni kell – közölte a rendőrség.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik