Közélet

Sorozatgyilkost fogtak Los Angelesben

A 34 éves férfi pár nap alatt négy embert ölt meg, öt lövöldözésben. Áldozatatit teljesen találomra választotta ki.

 A rendőrség kommandós egysége vasárnap este fogta el a 34 éves Alexander Hernandezt, akit eredetileg állatkínzás miatt akartak őrizetbe venni, mert agyonlőtt két kutyát – közölte a helyi sajtó. A helyi rendőrség hétfő este jelentette be, hogy ő a fő gyanúsított három, vasárnap délelőtt történt gyilkosságban is, és három további lövöldözést is ő követhetett el. 

A férfi ámokfutása ámokfutása múlt szerdán kezdődött. Minden nap rálőtt valakire, majd vasárnap reggel egy órán belül három embert lőtt agyon különböző helyszíneken. “Bármennyire is őrültségnek hangzik áldozatait találomra választotta ki” – mondta el a Los Angelesi rendőrség helyettes vezetője.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy miért kezdett el emberekre lövöldözni. Az ügyön több mint hetven nyomozó dolgozik. 

Az a három áldozata, aki nem halt meg, válságos állapotban van.

Szabad fegyvertartás – nem jó ötlet

Az amerikai Alkotmány az alapja a liberális amerikai fegyvertartásnak, de a statisztikák arról tanúskodnak, hogy bár a szabadság szép dolog, nem a lőfegyverekben kéne manifesztálódnia: A fegyverrel rendelkező otthonokban a gyilkosság esélye megtöbbszöröződik (a tárolás mikéntjére vagy a fegyver típusára tekintet nélkül) Sokkal gyakoribb, hogy az otthoni pisztollyal tragikus véletlenséggel olyasvalakit lőnek le, akit nem akartak, mint hogy ténylegesen betörőt-rablót. A gyerekes, fegyvert tartó otthonok 55%-ában a fegyver nem kulccsal zárt helyen van.

Igazából a félelem lehet a kulcs. Félek, fegyvert tartok magamnál. Nem zárom be, mert akkor nem tudok elég gyorsan reagálni, ha jön a betörő. Ha jön, ő is sejtheti, hogy van nálam egy flinta, ezért valószínűleg nála is van.

És sokszor kerül a fegyver beteg emberek kezébe – lásd a cikk.

Csak 2000 és 2010 között 1213 gyerek halt meg otthon véletlenül elsült fegyverek miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik