Közélet

22 sátánista gyilkosságot vallott be egy 19 éves nő

Egy 42 éves férfi megölésével vádolják, de állítása szerint sokkal több emberrel végzett.

Huszonkét, egyelőre bizonyítatlan sátánista gyilkosságot vállalt magára egy 19 éves pennsylvaniai nő, akit a férjével együtt egy 42 éves férfi meggyilkolásával vádolnak – közölte hétvégén az amerikai média.

Miranda Barbour az egyik legnagyobb amerikai hirdetési oldalon, a Craiglisten keresztül lépett kapcsolatba a “társaságot” kereső, 42 éves Troy LaFerrarával, akit tavaly november 11-én a férje, a 22 esztendős Elytte Barbour segítségével egy autóban megölt. A nő több mint hússzor döfött kést az áldozatba, miközben férje hátulról egy kötéllel fojtogatta a férfit.

A sajtóban “craiglistes gyilkosként” emlegetett nő most Amerika-szerte megrökönyödést keltett azzal, hogy egy pennsylvaniai lapnak, a Daily Itemnek a börtönben úgy nyilatkozott, hogy LaFerrara megölését megelőzően egy 22 emberéletet követelő gyilkosságsorozatot követett el, egy sátánista szekta tagjaként. Azt állította, hogy Alaszkától Kalifornián és Texason át Észak-Karolináig ölt. A pénteken adott interjút szombaton és vasárnap a jelentősebb hírportálok és televíziók is ismertették.

Nincs bizonyíték a gyilkosságokra

Miranda Barbour saját bevallása szerint 13 évesen, Alaszkában lett tagja a sátánista szektának. Az állította, hogy ha kiszabadulna, újra gyilkolna, valamint azt is, hogy meg tudja mutatni, hol vannak eltemetve az áldozatai.

Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) vasárnap közölte, hogy kész segítséget nyújtani a nő állításának kivizsgálásához. Az interjúban elhangzottak valóságtartalmát eddig semmi sem támasztotta alá.

A gyilkosságért letartóztatott, nemrégiben összeházasodott párt várhatóan elmeorvosi vizsgálatnak fogják alávetni. Miranda Barbournak a New York-i The Daily News című bulvárlap értesülése szerint van egy kislánya, aki egy előző kapcsolatából származik.

Az egyik leghíresebb sátánista

Aleister Crowley-t (1875-1947) élete során többször nevezték sátánistának, a világ leggonoszabb emberének. Erősen bigott keresztény, szektás családból érkezett, szülei a Plymouth Brethren egyház hívei voltak,és csak a szekta más tagjaival barátkoztak. A dogmák és a szigor eredményeként Crowley meggyűlölte a keresztény vallást, és ezoterikus tanokon dolgozott. Emellett költő, festő, asztrológus is volt, valamint drogokat fogyasztott (morfiumot), és biszexuális volt, ami abban a korban bűncselekmény volt szülőföldjén, Angliában.

Tehetséges sakkozó volt, de ezt a tehetségét nem gondozta egy idő után. Megismerkedett pár nyugati misztikus társasággal és tannal (pl. Arany Hajnal), aztán 1904-től elkezdett hallani egy belső hangot, ez diktálta neki az írásos műveit – megalapította a Thelema eszmerendszert, amihez később egy hierarchikus szervezetet, rendet, és egy kolostort is alapított Szicíliában, ami egy keresztény kolostor antitéziseként működött, mindenki úgy élt ott, ahogy akart – Crowley egy jövőbeli társadalmi rendet is modellezett benne. Mussolini kiutasította őket az országból.

Érdekes, hogy Crowleynak volt még egy kapcsolata a fasizmussal, pontosabban a nácizmussal: Ian Fleming, James Bond kitalálója, brit titkosügynök akarta arra felhasználni, hogy a náci SS-vezér Rudolf Hesst az okkult tanokon keresztül elfogják, vagyis egyfajta csaliként használták volna Crowleyt, de végül Hess fogságba esett enélkül is. Vádolták emberáldozatra bujtogatással, erősen rasszista és antiszemita volt, ugyanakkor igen intelligens volt, már hatévesen jól sakkozott. Megvetette a nőket, még egyénnek sem volt hajlandó nevezni őket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik