Közélet

Összeállt a vád Vizoviczkiéék ellen

Horváth Balázs
Horváth Balázs

hírszerkesztő. 2014. 08. 21. 15:01

A korábban több budapesti szórakozóhely üzemeltetésében is érdekelt Vizoviczki László és társai ügyeiben a Központi Nyomozó Főügyészség 53 vádlottal szemben két vádiratot nyújtott be. A legsúlyosabb büntetés 5 évtől 25 évig terjedő szabadságvesztés lehet.

Korábban a témában:

A főügyész tájékoztatása szerint a kiemelt jelentőségű ügyekben V. László és egyik társa mindkét ügyben vádlott. Felidézte: a főügyészség korrupció elleni ügyek osztályán rendőrök és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai bevonásával alakult nyomozócsoport 2012. február óta széles körben folytatott nyomozást, a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján.

Bűnszervezetet alakíthattak

“A bűnszervezetben, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatti ügyben 33 vádlottal szemben emelt vádat a Központi Nyomozó Főügyészség a Fővárosi Törvényszéken, közülük 9 személlyel szemben a bűnszervezetben történt elkövetés miatt is történt vádemelés” – tartalmazza a közlemény.

vizoviczki(1)(650x433)(1).jpg (vizoviczki) 

A bűnszervezetben, vezető beosztású hivatalos személy által kötelességszegéssel és üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekmények miatti ügyben a főügyészség 22 vádlottal szemben emelt vádat a Fővárosi Törvényszék Katonai Tanácsánál, közülük 9-en a vádhatóság szerint bűnszervezetben követték el tettüket.

Vizoviczki előzetesben van

A két vádirat alapján összesen 331 bűncselekmény elkövetése róható a vádlottak terhére – írta Keresztes Imre. Hozzátette: a legsúlyosabb bűncselekmények elkövetőire 5 évtől 25 évig terjedő szabadságvesztés büntetés szabható ki.

A vádlottak között 7 volt rendőr, köztük 5 volt vezető beosztású rendőrtiszt, volt tűzoltó százados, pénzügyőr főhadnagy, egy önkormányzat köztisztviselője és egy közegészségügyi felügyelő található.

Jelenleg Vizoviczki László előzetes letartóztatásban van és 4 vádlott lakhelyelhagyási tilalom alatt áll – írta a főügyész. A fő vádlottat tavaly májusában elengedték az előzetes letartóztatásból, és házi őrizetbe helyezték, majd ugyanabban az évben decemberben a kényszerintézkedést lakhelyelhagyási tilalomra változtatták, míg 2014. május 23-án vették újra őrizetbe.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Plastic debris floating on the ocean surface, shot underwater.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.