Közélet

Rács mögé tették Vizoviczki volt emberét

Meg akarta félemlíteni a tanúkat, ezért előzetesbe került a Vizoviczki-ügy egyik gyanúsítottja, I. András – írja az Index.

A férfi korábban Vizoviczki egyik bizalmi embere volt, az ügy egy másik gyanúsítottját és két tanút akart befolyásolni, illetve megfélemlíteni az ügyészség szerint. Központi Nyomozó Főügyészség ezért indítványozta letartóztatását és a Fővárosi Törvényszék Katonai Tanácsa I. Andrást pénteken 30 napra előzetes letartóztatásba helyezte. A döntés ellen a gyanúsított és védője fellebbezéssel éltek, így az nem jogerős – derül ki az Index cikkéből.

Az ügyben egyébként I. Andrást kötelesség megszegésére irányuló hivatali vesztegetés bűntettével és kétrendbeli, felbujtóként elkövetett személyes adattal visszaélés vétségével gyanúsítja az ügyészség.

A Vizoviczki László és társai elleni korrupciós bűncselekmények miatti nyomozás a Nemzeti Védelmi Szolgálat titkos információgyűjtésen alapuló feljelentése után kezdődött 2012 februárjában, néhány hónappal később, májusban fogták el az első gyanúsítottakat, köztük rendőröket is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik