Közélet

Tehenek öltek meg egy nőt Ausztriában

A német turista a kutyájával együtt túrázott, amikor a csorda nekirontott, és halálra taposta.

A 45 éves nő a tiroli Stubai-völgyben kirándult egy kijelölt túraútvonalon, egy kerítésekkel elzárt területen, amikor a nagyjából húsz állatból álló tehéncsorda – amelyben borjúk is voltak – rárontott – közölte a helyi sajtó. Az orsztrák lapokban Daniela M. néven azonosított nő Frodo nevű kutyájával volt, amikor a csorda rájuk támadt.

A Bildben megjelent beszámoló szerint körbevették, majd halálra taposták a nőt. Egy szemtanú elmondása szerint a kutya – egy bullterrier – csendben volt, mielőtt a tehéncsorda rájuk rontott, csak akkor kezdett ugatni, amikor a tehenek megtámadták őket. A csordát végül egy bátor túrázó zavarta el.

Az osztrák légimentők közlése szerint 45 percig próbálták megmenteni a nő életét, de végül belehalt súlyos sérüléseibe. A boncolás eredményei szerint a nőnek eltört több bordája, a hasánál pedig egy nagyjából nyolc centiméteres bemélyedés volt. Halálát a szívburok károsodása okozta. A kutyának egyébként sikerült elmenekülnie a tehenek elől, és nagyjából három kilométerrel a támadás helyszínétől találták meg.

A rendőrség közlése szerint a tehenek támadását feltehetően a kutya látványa indította el, mert az ebet veszélyesnek ítélték borjaikra. Helyiek elmondása szerint a csorda korábban nem volt agresszív. A rendőrség vizsgálja, hogy a tehenek tulajdonosát terheli-e büntetőjogi felelőség a turista halála miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik