Közélet

300 ezret kaptak apjuk haláláért

Megszületett az ítélet az Ausztriában halálra égett magyar munkás ügyében. Az özvegy többet szeretne.

Tavaly márciusban adtunk hírt arról, hogy Ausztriában meghalt egy magyar munkás. A mérnök végzettségű tetőfedő Gramatneusiedl pályaudvarán dolgozott egy vasúti gyalogos felüljáró tetején, amikor megrázta az áram. 15 ezer Volt végzett vele, a teste lángokban állt.

A Korneuburgi Tartományi Törvényszék ítélkezett az ügyben – számolt be a Blikk. A haláleset után kiderült, hogy a felüljáróhoz közeli felsővezetéket elfelejtették áramtalanítani. S. István egy magyar alvállalkozó bérmunkásaként szenvedett balesetet.

A bíróság 7200 eurós bírságot, 4 hónap felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki az ügyben, S. István árváinak pedig fejenként ezer euró kártérítést ítélt meg.

Az özvegy nem nyugszik bele, hogy ennyivel elintézték férje halálát, és polgári pert fontolgat. “Felháborító, hogy ennyivel elintézték. A mai napig nem tudtuk feldolgozni a tragédiát” – nyilatkozta a nő a Blikknek.

Az erős áram ereje

Drótok, csavarkulcsok, csavarhúzók olvadnak vajként ezen a videón 5000 amperes áramtól – a szőnyeges megoldás munkavédelmi szempontból mindenképp necces…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik