Közélet

Lebontotta a vihar egy ceglédi iroda tetejét

Még helyre sem állították a tegnapi, tegnapelőtti károkat, újabb pusztítás fenyeget.

Különösen Cegléd, Tápiógyörgye és Nagykáta térségében okozott jelentős károkat az elmúlt két napban az ország középső részére lecsapó vihar, az érintett településeken még nem végeztek a megbontott vagy lesodort tetők helyreállításával – közölte a most elkészült összegzés alapján a megyei katasztrófavédelem szóvivője csütörtökön az MTI-vel.

Csámpai Attila ismertetése szerint összesen 16 esetben riasztották a tűzoltókat lakóépületekben keletkezett kár miatt, Cegléden például egy irodaépület 400 négyzetméteres lemeztetejét bontotta meg szinte teljes terjedelmében a szél. Az épületet ideiglenesen fóliával fedték be, a helyreállítás még tart.          

A szóvivő közlése szerint Tápiógyörgyén egy kutyát kellett kiszabadítaniuk, miután az óljára dőlt fa miatt beszorult, egyébként összesen 67 esetben távolítottak el, illetve aprítottak fel a vihar által épületekre, közutakra, villanyvezetékekre dőlt nagyméretű fákat. A Pest megyei hivatásos tűzoltók munkáját számos önkéntes is segítette – hangsúlyozta Csámpai Attila.

A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint újabb csapadékzóna, illetve heves szél közelíti meg a régiót, ezért a megyei katasztrófavédelem felkészült az újabb bevetésekre – tette hozzá a szóvivő.

Baranya, Tolna, Bács-Kiskun és Csongrád megyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki, Somogy, Fejér, Pest, Jász-Nagykun-Szolnok, Békés és Hajdú-Bihar megyében elsőfokút. 

Kedden Békés megyében okozta a legnagyobb károkat a vihar

Ajánlott videó

Olvasói sztorik