Belföld

Vihar: több százszor riasztották a tűzoltókat

45 lakóépületben és 2 közintézményben keletkezett kár, Gárdonyban villám csapott a rendőrség épületébe, heten megsérültek.

Elsősorban kidőlt fákhoz, leszakadt ágakhoz riasztották a tűzoltókat a keddi vihar nyomán – tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes sajtószóvivője szerdán az MTI-t. A legtöbb munkájuk Békés megyében volt a tűzoltóknak.

Mukics Dániel közölte, a viharban kidőlt fák, leszakadt ágak miatt 229-szer kellett kivonulniuk, 32 esetben épületekárokhoz és leszakadt villanyvezetékek miatt riasztották őket, 13-szor pedig vizet kellett kiszivattyúzni elöntött épületekből. Mint elmondta: a legtöbb riasztást Békés megyéből kapták; Végegyházán például épületek tetőszerkezetét rongálta meg a viharos szél. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Hejőbábán pedig egy 20 méteres fenyőfa dőlt egy lakóházra, az épület lakhatatlanná vált.

Összesítésük szerint országszerte 45 lakóépületben és 2 közintézményben tett kárt a vihar – mondta Mukics Dániel. Gárdonyban hét ember sérült meg könnyebben, amikor villám csapott a rendőrség épületébe és kiégett, illetve füstölt az elektromos megszakító. A sérültek végtagjaik elzsibbadására panaszkodtak, ezért kórházba szállították őket – tette hozzá.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik