Belföld

Leszakad az ég – még hiába várja a jó időt

Csütörtökön és pénteken is másodfokú figyelmeztetést adtak ki sok helyen a viharok miatt. Vasárnapig még biztosan várni kell a napsütésre.

Szerdához képest melegebb időre számíthatunk csütörtökön. Délnyugaton 22-23, a Dunántúl középső és északi részén 24-27 fok között alakul a hőmérséklet. A Dunától keletre 27-29 fokot ígér az Időkép előrejelzése.

Viharos marad az idő. Széllel, jéggel járó heves zivatar miatt másodfokú, narancssárga figyelmeztetést adtak ki Baranya, Tolna, Bács-Kiskun és Csongrád megyére. Citromsárga, elsőfokú figyelmeztetés van Somogy, Fejér, Pest, Jász-Nagykun-Szolnok, Békés és Hajdú-Bihar megyében, itt is számítani kell felhőszakadásra és kisebb valószínűséggel durvább zivatarokra.

A frontérzékenyeknek némileg jó hír, hogy frontmentes lesz az idő, a fülledt levegő viszont ronthatja a közérzetet, vérnyomásproblémát, fejfájást is okozhat.

Péntek reggelre csendesebb idő vár ránk, helyenként záporokkal, 13-16 fokos hőmérséklettel. Napközben 20-26 fokig melegszik a levegő és újra viharokra kell készülni. A Dunától keletre az összes megyére másodfokú, narancssárga figyelmeztetést adtak ki felhőszakadás miatt, rövid idő alatt az 50 mm-t meghaladhatja a lehullott eső mennyisége. Elsőfokú figyelmeztetés van Komárom-Esztergom, Fejér, Tolna és Baranya megye területén, itt is számítani kell 25-30 mm vagy több esőre, zivatarra.

Szombaton is lesznek még záporok és zivatarok, bár a hőmérséklet néhány fokkal emelkedik. 23-28 fokra készülhetnek, a Dunántúlon viszont erős széllel kell számolni.

Vasárnapra enyhülő szelet ígérnek 30-31 fokos hőmérséklettel. Csak néhol kell majd futó záporra felkészülni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik