Közélet

Halálbüntetést is kaphat a gyerekét kocsiban felejtő apa

Miközben kisfia a felhevült autóban haldoklott, az apa szexcsetelt. Egyszerre hat nőnek küldözgetett pikáns üzeneteket.

A 33 éves Justin Ross Harris telefonján keresztül többek között egy 17 éves lánnyal is intim viszonyba bonyolódott: a péniszéről küldött neki pikáns fotót, miután a lány fényképet küldött neki a melleiről – derült ki a nyomozati anyagból, amit a férfi ügyében eljáró detektív, Phil Stoddard mutatott be a bíróság előtt. A nyomozó elmondta, mindez azért fontos információ, mert pontos képet ad a vádlott elmeállapotáról, ráadásul azt is egyértelművé teszi, hogy Harris gyerekmentes életre vágyott.

Mint ismeretes a 33 éves, georgiai férfi június 18-án munkába menet állítólag megfeledkezett arról, hogy kisfiát ki kell tennie a bölcsődénél, és több mint hét órára az autóban hagyta. 22 hónapos kisfia, Cooper, a tűző napon álldogáló terepjáróban néhány óra alatt hőgutát kapott, így amikor az apja – állítása szerint – észrevette, hogy a kocsiban van, már nem lehetett rajta segíteni.


Kép forrása: Facebook 

Autóban hagyott állatok videóit nézte

Az apa ellen kezdetben gondatlanságból elkövetett emberölés volt a vád, ám a nyomozás során kiderült, a férfi vallomása több ponton is eltér a valóságtól. Kiderült, hogy még mielőtt munkába ment volna, elvitte fiát reggelizni a közeli gyorsétterembe, csak ezután ment vele vissza az autóhoz, ahol az ülésbe kötötte a gyermeket, majd elköszönt tőle. Ezt követően legalább egyszer visszament az autóhoz: ebédidőben frissen vásárolt lámpaizzókat tett be az autóba, majd távozott, sorsára hagyva a gyermeket.

Harris ellen „vallottak” a férfi lefoglalt számítógépei is. Miután a nyomozók átvizsgálták a tartalmukat, kiderült, napokkal fia halála előtt Harris arra keresett rá az interneten, mennyi idő alatt halnak meg a kocsiban felejtett gyerekek, és végignézett két olyan videót is, melyen felhevült autóban felejtett állatok kínhalála látható.

Felesége nem haragszik rá

A nyomozás fejleményeire tekintettel, a hatóságok megtiltották, hogy az őrizetben lévő Harris részt vegyen a kisfiú múlt szombati temetésén, a férfi ennek ellenére beszédet intézett az összegyűlt gyászolókhoz, a feleségének köszönhetően: Leanne Harris ugyanis felhívta őt a szertartás alatt, és kihangosította a készüléket.

Az asszony egyébként a gyermek temetésén először beszélt nyilvánosan a június 18-ai tragédia óta. Párperces beszédében elmondta, nem haragszik férjére, sőt mi több, újabb gyermeket szeretne majd tőle. Hozzátette, úgy véli, Ross csodálatos apja volt elhunyt kisfiuknak – idézte a nőt a CNN amerikai hírportál.


Kép forrása: CNN 

Sok a gyanús körülmény

Bár az Egyesült Államokban már volt rá példa, hogy a bíróság felmentett olyan szülőt, aki gyermekét hosszú órákra a tűzforró kocsiban felejtette, Harris esetében a nyomozók a véletlen baleset lehetőségét már kizárták. Gyanúsnak tartják többek között, hogy a férfi csupán hazafelé vette észre, hogy gyermeke a hátsó ülésen van, pedig a nyomozók szerint az oszlásnak indult test szagát már az induláskor éreznie kellett volna, hiszen azt még a helyszínre érkező rendőrök is érezték.

A rendőrségnek emellett az is gyanús, hogy Harris meg se próbálta tárcsázni a segélyhívó számot, és mikor az őrizetbe vétele után találkozhatott feleségével, csak magáról beszélt. Az asszonynak egyébként azt hazudta, hogy a kisfiú békésen, csukott szemmel és szájjal feküdt, ám a rendőrség által készített képeken ennek ellenkezője látható.

Stoddard azt is gyanúsnak tartja, hogy az anyagi gondokkal küzdő apa két, összesen 27 ezer dolláros életbiztosítást kötött a fia nevére. 

A háromórás meghallgatást követően az ügyben eljáró bíró, Frank R. Cox elutasította Harris védőjének kérését, hogy a férfi óvadék ellenében távozhasson. Mint mondta azért, mert az ügyészek valószínűleg halálbüntetést kérnek majd a férfira.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik