Közélet

Megmérgezte négy gyermekét, de megúszhatja a kecskeméti nő

Az anya vérnyomáscsökkentő tapaszokat ragasztott gyermekei testére, hogy végezzen velük. Elmeállapota miatt felfüggesztettet kaphat.

Vádat emelt az ügyészség a kecskeméti nő ellen, aki gyermekeit és magát is meg akarta mérgezni tavaly nyáron. A 31 éves anyának előre kitervelten, több emberen, tizennegyedik életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölés kísérlete miatt kell felelnie.

Mint ismert, a nő tavaly június 23-án hajnalban, kecskeméti otthonában úgy akarta megmérgezni 5 és 3 éves, illetve 7 hónapos ikerpár gyermekeit, hogy testükre a koronária betegség tüneti kezelésére szolgáló tapaszokat ragasztott, ő pedig nagyobb mennyiségű vérnyomáscsökkentő gyógyszert vett be, amitől rosszul lett. Szerencsére a nagypapa is otthon volt, aki értesítette a mentőszolgálatot.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség hétfői tájékoztatásából további részletekre is fény derült, például, hogy a nő miért döntött úgy, hogy véget vet életünknek. Eszerint a vádlott 2006-ban ment hozzá férjéhez, kapcsolatukból 2008-ban, 2010-ben és 2012-ben összesen négy gyermek, három fiú és egy leány született. A pár házassága a családi vállalkozás fenntartása, a háztartási és gyermeknevelési teendők miatt romlott meg. A férj 2013 áprilisában elköltözött a családtól, míg az asszony négy gyermekével 2013 májusában édesapja kecskeméti házába ment. A válás elkerülhetetlenné vált, a vádlott az érzelmi trauma és az anyagi problémák miatt a helyzetét reménytelennek érezte. A kis híján tragikus éjszakán az anya már nem látott kiutat a magánéleti válságából.

Hajnali 3 óra körül a ház felső szintjén lévő fürdőszobában öngyilkossági szándékkal, egy késsel elvágta a bal csuklóját és bevett csaknem 70 szem vérnyomáscsökkentő gyógyszert. Ezután a gyermekek testére vérnyomáscsökkentő tapaszokat ragasztott, a két nagyobb gyermek testére mintegy 5-6 darabot, míg az ikrekre kb. 2-3 darabot és saját magára is rakott 7 tapaszt. A vádlott a gyógyszerektől rosszul lett, amit észrevett az egyik gyermek és szólt a ház alsó szintjén alvó nagyapának, aki azonnal értesítette a mentőket.

police.hu

A helyszínre érkező orvosok a tapaszokat eltávolították, a vádlottat és gyermekeit kórházba szállították. A történtek miatt az asszony és a gyermekek – nyolc napon belül gyógyuló – mérgezést szenvedtek. A kicsik testére helyezett tapaszok azonban akár a halálukat is okozhatták volna, esetükben már egy tapasz is végletes lehet.

Az ügyészség kiemelt jelentőségűnek nevezte az ügyet, ugyanakkor közölték, a vádlott szabadlábon várja a tárgyalást. Az elkövetéskori elmeállapota miatt a törvény a büntetés korlátlan enyhítését is engedi, így a főügyészég felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.

!!!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik