Közélet

Másfél millióért lőtték le a szolnoki vállalkozót

Kiderült, a férfit gyakorlatilag kivégezte ismerőse: közveten közelről, négy lövéssel ölte meg.

Vádat emelt az ügyészség azzal a férfival szemben, aki tavaly, május végén több lövéssel megölte ismerősét Szolnokon. A gyilkos előre kitervelten, nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberölés bűntettének és emberölés bűntettének kísérlete miatt állhat hamarosan bíróság elé – tájékoztatta a megyei főügyészség a szoljon.hu-t.

Mint ismert, a gyilkosság reggelén egy rémült nő rohant be az egyik szolnoki hivatalba segítséget kérni. Állítása szerint egy férfi bement az otthonukba, és ott lelőtte a férjét. Perceken belül rendőri egységek érkeztek a Hunyadi utcába, ahol megtalálták a szolnoki vállalkozó holttestét. A gyilkost nem sokkal később elkapták.

A vádirat szerint az 50 éves lövöldözőnek tetemes adóssága volt. A tragédia napján autóvásárlás ürügyével kereste fel a családot. Amikor azonban a gyanútlan lakók beengedték, az eladási feltételek megbeszélése helyett fegyvert rántott és pénzt, valamint ékszereket követelt, végül közel egymillió forint értékű valutát és 400 ezer forintnyi ékszert adtak neki. A tettes ezt kevesellte, további pénzt követelt. Az ekkorra már megkötözött férj ellenszegült, felesége ezt használta ki, kiugrott a földszintes ház ablakán, hogy segítséget hívjon. A gyilkos ekkor közvetlen közelről négy lövést adott le a férjre, aki ennek következtében rövid időn belül meghalt. Az elkövető ugyancsak az ablakon távozva a nő után futott, hogy őt is megölje, de az asszonynak sikerült egy közeli hivatalba menekülnie és a rendőrséget értesítenie.

Az ügyészség életfogytig tartó fegyházbüntetést indítványozott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik