Közélet

Békési vérfürdő: kihallgatják az ötéves szemtanút is

A gyilkos kislányára, Napsugárra további megpróbáltatások várnak. Közben T. Lajos fiaiban a Facebookon tartják a lelket.

Nem haragszik apjára a Békés megyei Magyarbánhegyesen vérfürdőt rendező férfi fia, Krisztián – írja a Blikk a fiatalember Facebook-bejegyzésére hivatkozva. A lap szerint Krisztiánban, illetve az X-Faktorból is ismert Arnoldban ismerőseik a közösségi oldalon is tartják a lelket. Arra buzdítják őket, hogy higgyék el: nem az ő hibájuk, ami történt.

„Erős vagyok, és kitartok, most már felnőttként kell élnem. Rossz napok jönnek, de erős maradok, és továbbmegyek a megkezdett úton” – ezt írta Krisztián az értük aggódóknak.

Ahogy arról korábban beszámoltunk T. Lajos összeveszett egykori élettársával, Adriennel kislányukon, ezért a gyanú szerint lelőtte a nőt, annak új párját, a nagymamát és annak élettársát. A lövöldözésben a nagymama és Adrienn új barátja, J. Csaba életét vesztette. Az életben maradt áldozatok állapotát sikerült stabilizálni – olvasható a Blikkben.

Úgy tudni, a kislány, Napsugár – aki végignézte a vérfürdőt – intézetbe került. A bíróság dönti majd el, hogy ki nevelheti a gyermeket. A lap szerint T. Lajos másik volt élettársa Magdolna venné magához.

A Bors úgy értesült, a gyanúsított kislányának vallomást kell tennie a történtekről. A jelenleg gyámhatóságnál lévő gyermeknek pszichológus segít feldolgozni az átélt borzalmakat. T. Lajos még nem tett összefüggő vallomást, és az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyintézetben fogják megvizsgálni, hogy beszámítható-e.

A Bors szerint az egyik áldozat, J. Csaba unokatestvére azt mondta: a gyilkos hazudott, mikor korábban azt állította, hogy nem készült ölésre. Kizárt dolog az is, hogy rokona rántott fegyvert T.-re, aki kicsavarta a kezéből a pisztolyt; Csabát nem ilyennek ismerték – jelentette ki. A gyilkossághoz használt fegyver egyébként továbbra sem került elő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik