Közélet

Pert nyert a juhász Mészáros Lőrincékkel szemben

Nem jogerősen elítélték a felcsúti polgármester cégének két dolgozóját a trágyalopási ügyben.

Az alcsútdoboz-göbölpusztai juhász ismeretlen tettes ellen, lopás miatt tett feljelentést a Bicskei Rendőrkapitányságon még 2012-ben. Váradi András azért fordult a rendőrséghez, mert állítása szerint november 24-én a Mészáros Lőrincnek, Felcsút polgármesterének tulajdonában álló Búzakalász 66 Kft. munkásai elhordták a komposztját, amit négy éven át gyűjtött, forgatott, kezelt. A férfi szerint félmillió forint kár érte.

A trágyalopás miatt társtettesként pénzbüntetésre ítélte a Bicskei Járásbíróság a Búzakalász 66 Felcsút Kft. két dolgozóját – számolt be hétfőn a Népszabadság. Hozzáteszik, hogy egyikük azóta már elment a cégtől.

A bíróság nem jogerős ítéletében 100 ezer forint kárt ismert el a göbölpusztai juhász által követelt 500 ezer forint helyett.

„Nem történt lopás”

Újságírói kérdésre a Bicskei Rendőrkapitányság ügyeletese az eset után azt felelte a telefonba: „Nem történt lopás, mert a bejelentő nem tudja bizonyítani, hogy az övét vitték el. Ebben nem lesz elrendelve nyomozás, abban én biztos vagyok!” A telefonos tehát tudott arról, mi várható, noha hangsúlyozta, ő nem rendőr, csak a telefonos.

A cégtulajdonos polgármester pedig azt mondta, ne zaklassák őt a jövőben rágalmazó kérdésekkel, és ráadásként hozzáfűzte, „ha folytatja e fajta tevékenységét, akkor jogi útra fogjuk terelni az ügyet!”

Váradi Andrásnak nem a novemberi afférja volt az első 2012-ben. A Népszabadság írt arról, hogy a bicskei rendőrök lefoglalták a kézi kaszáját, mert október 17-én 15 kiló zöld lucernát kaszált le, mint utóbb kiderült, azon a területen, amit Mészáros Lőrinc cége, a Búzakalász 66 Felcsút Kft. bérelt az államtól. A férfi azt mondta, egyedül él, otthon nyulai, kacsái és birkái vannak, etetni akarta az állatokat a lucernával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik