Belföld

800 milliót hozott az év Felcsút urának

A fideszes polgármesternek úgy látszik továbbra is jól működik az általa említett Jóisten-szerencse-Orbán Viktor kombináció, hiszen idén még jobban teljesített a 100 leggazdagabb magyar listáján – írja a Blikk.

Az Orbán Viktor miniszterelnök bizalmasának számító egykori gázszerelőt fél éve említették először a milliárdosok között, akkor 6,9 milliárd forintra becsülték a vagyonát a feleségével együtt, amely a Népszabadság listáján a 88. helyre volt elegendő. A napi.hu már 7,7 milliárdra teszi immár a házastársa nélkül Mészáros Lőrinc vagyonát, amellyel három helyet lépett előre a ranglistán, és már a 85. – derül ki a Blikk cikkéből.

Mészáros Lőrincnek a kormányváltás hozta meg az áttörést, cégei azóta egyre-másra kapják a jól fizető, milliárdos állami megbízásokat, három hete például összesen 9,6 milliárd forint értékben nyert el fővárosi csatornaépítési munkákat a Mészáros és Mészáros Kft. egy konzorcium tagjaként. De nemcsak az infrastrukturális beruházások területén taroltak Mészárosék, hanem az állami föld- és trafikpályázatokon.

A Blikk megkereste Mészáros Lőrincet, hogy megkérdezzék, jól becsülték-e meg a vagyonát, ám lapzártáig nem reagált. A Heti Válasz című hetilapnak viszont kivételesen megnyílt. „Abban, hogy eljutottam idáig, bizonyára szerepet játszik a Jóisten, a szerencse, és Orbán Viktor személye, de én soha nem privatizáltam, nem nyúltam le semmit, mindent a munkámmal és az eszemmel szereztem meg” – vallotta interjújában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik