Belföld

Felcsút polgármestere havi 66 milliót kaszált, dolgozói 60 ezret

Mészáros Lőrinc (mészáros lőrinc, )
Mészáros Lőrinc (mészáros lőrinc, )

Mészáros Lőrinc cége a kormányváltás óta több mint ötszörösére növelte bevételét.

A 2012-es évre 800 millió forintos osztalékot fizetett Mészáros Lőrinc felcsúti polgármesternek a saját, illetve felesége tulajdonában álló cége – írta a hvg.hu a Népszabadság cikke alapján. A dolgozókra fordított bérköltség 157 millió forint volt, ami annyit jelent, hogy a cégnél az átlagbér havi bruttó 58 ezer forint.

A Mészáros és Mészáros Kft. által kifizetett 800 milliós osztalékot az áprilisi felcsúti taggyűlésen a feleségével szavazták meg. A jegyzőkönyv szerint Mészárosné Kelemen Beatrix lemond az osztalékról Mészáros Lőrinc javára.

A korábbi szakmája szerint gázszerelő polgármester cége a kormányváltás éve óta több mint ötszörösére növelte bevételét. 2010-ben 853 millió forint volt a forgalma, tavaly pedig 4,6 milliárd.

A vállalkozás tavaly több közbeszerzésen futott be: ők végzik a Tápió menti csatornafektetést, és a Strabaggal közösen nyertek egy másfél milliárdos tendert is hulladékgazdálkodási területen.

A minimálbér fele az átlagbér Mészároséknál

A teljes éves bérköltség a cégnél 157 millió forint, s a Mészáros és Mészáros Kft. összesen 225 főt foglalkoztat. Ez azt jelenti, hogy egy dolgozóra átlagosan havi bruttó 58 148 forintos bruttó kereset jut. Akkor, amikor a nyolcórás minimálbér 98 ezer forint.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik