Közélet

Magyarbánhegyesi lövöldözés: tudatánál van a hasba lőtt nő

A családi dráma egyik sérültjének állapota már stabil, a másik továbbra is életveszélyes állapotban van.

A két halálos áldozatot és két súlyos sérültet követelő lövöldözés gyanúsítottjának volt élettársát múlt csütörtökön életveszélyes sérülésekkel szállították a gyulai Békés Megyei Pándy Kálmán Kórházba, ám azóta stabilizálódott az állapota – tájékoztatta Havas Attila, az egészségügyi intézmény intenzív osztályának vezető főorvosa hétfőn az MTI-t.

Elmondta: vasárnap megszüntették a nő gépi lélegeztetését, hétfőn pedig már a tudata is tisztulóban van, vagyis már érdeklődik a vele történtekről, és tisztában van a vele történt események súlyával.

A másik, 51 éves sérült viszont továbbra is életveszélyes állapotban fekszik a békéscsabai Réthy Pál Kórházban. Becsey László főigazgató-főorvos közölte, időközben műtétet hajtottak végre rajta és változatlanul mélyaltatásban tartják.

Csütörtökön egy 47 éves vésztői férfi Magyarbánhegyesen volt élettársának édesanyját és új párját sebesítette meg halálosan, valamint életveszélyesen megsebesítette volt élettársát, illetve volt élettársa anyjának élettársát is.

A gyanúsítottat a bíróság pénteken előzetes letartóztatásba helyezte. A Békés Megyei Főügyészség több ember sérelmére elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a férfi ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik