Közélet

Évtizeden át molesztálta húgát hat fiútestvér

A szülők is tudtak arról, hogy éveken át szexuálisan zaklatták lánytestvérüket, de nem tettek semmit.

A Dél-Carolinában felnőtt hat férfi ellen azután indított eljárást a rendőrség, hogy a legidősebb, most 27 éves fiú lelkipásztorának elmondta, hogy testvéreivel együtt mit tettek, és a pásztor rávette arra, hogy adja fel magát a helyi hatóságoknál – közölte a helyi sajtó. A Huffington Postnak az ügyben eljáró megyei seriff elmondta: a hat fiút május hatodikán tartóztatták le, miután áprilisban vádat emeltek ellenük és szüleik ellen a kislány molesztálása miatt.

A most 27 éves Eric Jackson még 2012 decemberében tett vallomást a rendőröknek, ami után állításait két testvére is megerősítette, de ahhoz, hogy vádemelés legyen az ügyből, további bizonyítékokra volt szükségük – mondta el a seriff. Eric Tilley elmondása szerint azonban az áldozattal nem tudtak beszélni, mert a lány szülei ezt nem engedélyezték.

A Jackson-fiúk – majdnem tíz éven át molesztálták lánytestvérüket
Fotó:Perquimans County Sheriff’s Office

„Azt hittem, az együttműködés hiánya miatt soha nem lesz semmi az ügyből, de végül megpecsételték saját sorsukat, amikor Coloradóba költöztek”- közölte Tilley. Az ottani hatóságok ugyanis magukhoz vették a lányt, miután értesítették őket a család elleni nyomozásról, és Tilley egyik kollégájának végre lehetősége volt kihallgatnia. A lány pedig a nyolc órán át tartó beszélgetés alatt megerősítette, amit bátyjai állítottak.

A rendőrség közlése szerint a hat fiútestvér 2003-tól egészen 2012-ig molesztálta a kislányt. Akkor kezdték, amikor a lány négyéves volt. Erről a szülők is tudtak. Tilley elmondása szerint a nyomozás alatt kiderült, hogy anyjuk legalább egyszer rajtakapta a srácokat, ahogy húgukat zaklatják, de nem tett semmit. Ellenük is vádat emeltek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik