Közélet

Bérgyilkosokkal ölette volna meg áldozatait a gyermekmolesztáló edző

A tinédzser fiúkat megrontó amerikai golfedző börtönben ült, amikor megpróbált felbérelni egy embert, hogy "hallgattassa el" a három fiút, akiket molesztált.

A 32 éves Andrew Nisbetet még tavaly decemberben tartóztatták le a kaliforniai Livermore golfpályáján, egy nappal azelőtt, hogy edzői munkájáráért díjat vehetett volna át a fiatalokkal foglalkozó férfi, aki ellen három fiatal – 12 és 17 év közötti – fiú megrontása miatt emeltek több vádat. A vádakat most már gyilkosságra való felbújtással is kiegészítették az ügyészek, miután az előzetesben ülő férfi megpróbált bérgyilkost fogadni három áldozata megölésére – jelentette a Bay Area News Group.

Nisbet levélben keresett meg egy embert, akiről azt gondolta, segíteni tud neki bérgyilkost szerezni a gyerekek megölésére. A levelek azonban egy besúgónak köszönhetően a rendőrségen kötöttek ki. Egy héttel később egy magát bérgyilkosnak kiadó nyomozó találkozott Nisbettel a börtönben, ahol szóban megegyeztek arról, hogy megöli Nisbet három áldozatát, rablógyilkosságoknak állítva be az eseteket.

Tíz nappal később a hatóságok átkutatták Nisbet celláját, ahol több levelelet is találtak, amelyekben a bérgyilkosságokat beszélték meg a rendőrségi informátorral. Az ügyészek azt nem közölték, hogy Nisbet mennyi pénzt ígért a gyilkosságok végrehajtásáért. A Bay Area News Group hiába kereste a férfi ügyvédjét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik