Közélet

Saját unokahúgát molesztálta a nyíradonyi rém

Huszár Krisztina
Huszár Krisztina

újságíró. 2014. 03. 31. 15:32

A nagybácsiról kiderült, felesége unokáját is zaklatta, azért februárban kilenc évet kapott. Most újabb hét évvel sújtották.

Visszaesőként hét év fegyházbüntetésre és hét év közügyektől eltiltásra ítélte a Debreceni Törvényszék azt a férfit, aki még 2004-ben molesztálta unokahúgát Nyíradonyban. A gyermek a nyári vakáció idején töltött el néhány napot a vádlott családjánál. A bíróság a „vendéglátót” felügyelete alatt álló, tizenkettedik életévét be nem töltött sértett sérelmére erőszakkal, folytatólagosan elkövetett szemérem elleni erőszakban mondta ki bűnösnek.

Az ügyben azért született több mint tíz évvel később ítélet, mert az esetre csak 2012-ben derült fény, amikor a már 18 éves fiatal elszólta magát a történtekről a szülei előtt, akik rávették, hogy tegyen feljelentést.

Bakó József bíró indoklásában kiemelte: a vádlott végig tagadta, hogy bűncselekményt követett el, de az unokahúg, a szakértők és a tanúk vallomásai is rendre cáfolták a védekezését. A bíróságon mások mellett az az iskolapszichológus is tanúvallomást tett, akihez a lány még tinédzser korában került magatartásproblémák miatt. A terápia alatt aztán az évekkel korábbi szexuális trauma is kiderült, amelyet az idő múlása ellenére sem hevert ki. Az igazságügyi pszichológus szakértő is megállapította, hogy a vádlott molesztálása akkora traumát okozott a lánynak, hogy azt még a mostani szakértői tesztek is kimutatták. A fiatalt egyébként a bíróság a vádlott távollétében hallgatta meg, de a ma 20 évessé cseperedett lány még így is nagyon megviselten nyilatkozott a gyermekkori zaklatásról. Elmondta, nagybátyját második édesapjának tekintette, a molesztálás után azonban soha többé nem fogadta el a család szünidei meghívását.

A Debreceni Törvényszék indoklásában az is szerepelt, hogy az időmúlás az ilyen esetekben nem értékelhető jelentős enyhítő körülményként, hiszen a szexuális bűncselekmények zöme vagy soha, vagy legfeljebb csak hosszú évekkel később derül ki, így a zaklató is csak jóval később kerül bíróság elé.

A Debreceni Törvényszék ítélete nem jogerős, az ügyész, a vádlott és védője is három nap gondolkodási időt kért.

A férfit egyétbként 2014 februárjában a Debreceni Járásbíróság is bűnösnek mondta ki folytatólagosan elkövetett szemérem elleni erőszak bűntettében, ezért – nem jogerősen – halmazati büntetésül kilenc év tíz hónap fegyházbüntetésre ítélte. A férfi 2012-ben feleségének unokáját molesztálta, aki testvéreivel együtt náluk helyezett el a gyámhivatal – tudtuk meg a Debreceni Törvényszék sajtóirodájától.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.