Közélet

Óvodában dolgozik az ötödikről kidobott kutya gazdája

Egy gazdagréti óvodában dolgozik dajkaként az a nő, aki egy szemtanú szerint kidobta a kutyáját az ötödik emeletről. Az óvoda vezetője az állítólagos állatkínzással kapcsolatban egyelőre nem akart állást foglalni.

Az óvoda vezetője, Jánosné Szedlacsek Éva az esettel kapcsolatban a hvg.hu-nak annyit mondott, hogy tudnak az interneten nagy felháborodást kiváltó esetről. A nő valóban a munkavállalójuk, de már több mint két hónapja „tartós betegállományban van”.

Az állítólagos állatkínzással kapcsolatban egyelőre nem akart állást foglalni, mint mondta, azt követően tehet bármilyen lépést, hogy a hatóságok hivatalosan megkeresik az ügyben.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy az állatot valóban kidobták vagy kiesett, de az Állatvédőrség feljelentést tett állatkínzás és garázdaság miatt, péntekre pedig gyertyagyújtásos tüntetést szerveznek a helyszínen. A környéken élők szerint valakit megharaphatott a kutya a családból, ezért büntették meg ilyen kegyetlen módon. És bár a szemtanú azonnal orvost hívott az állathoz, már nem tudtak segíteni rajta.

Radikális csoportok közben a Facebookon közzétették a kutyát valószínűleg kihajító nő személyes adatait, innen lehetett azt is tudni, hol és milyen munkakörben dolgozik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik