Közélet

Ötödikről dobtak ki egy kutyát Budapesten

Így akart megszabadulni az állattól. Tüntetni fognak a nő ellen.

Kidobta az ablakon saját kutyáját a 11. kerületben egy nő, aki állítólag dajkaként dolgozik. Az esetre egy járókelő lett figyelmes, aki rögtön orvost hívott az állathoz, hiába.

Mivel az kutyában chip volt, így meg tudták keresni a tulajdonost, aki közölte: altassák el az állatot, a költségeket pedig fizesse, aki akarja, ő nem fogja. A Jack Russell terriert végül el kellett altatni, olyan súlyos sérüléseket szenvedett.

Az Állatvédőrség feljelentést tett állatkínzás és garázdaság miatt. Péntek délután vagy este gyertyagyújtásos tüntetést szerveznek az állatkínzás ellen a helyszínen. A helyiek szerint valakit megharaphatott a kutya a családból, ezért büntették meg ilyen kegyetlen módon – derül ki a 11.kerulet.ittlakunk.hu cikkéből.

Az Állatvédőrség az ügyben az alábbi közelményt jelentette meg a Facebookon:

Gazdagréten 2014. május 7—én egy járókelő vett észre egy, a panelház ablakából kizuhant jack russel jellegű kutyát, hívta a közeli Felicavet Állatkórházat, hogy segítséget kérjen. A rendelő két asszisztense azonnal a helyszínre sietett és a kutyát bevitték az állatorvosi rendelőbe, ahol a chipolvasást és a vizsgálatot követően az állatorvos felhívta a regisztrált tulajdonost. A tulajdonosnak az volt az első kérdése, hogy túlélte-e a kutya, majd közölte, hogy altassák el, mert nem hajlandó semmilyen költséget megtéríteni. A lakóközösségben többen tudni vélik, hogy a kutya a családban megharapott valakit és ez lett a büntetése. Mindez természetesen pletyka és feltételezés, de életszerűtlen, hogy a kutya ilyen módon magától kiugorjon az ablakból.
A Felicavet Állatkórház a rendőrség kérésére kiadja az állat kórlapját, a tulajdonos pontos adatait, illetve nyilatkozni tudnak a részletekről. Az állat a zuhanás után olyan traumás sérüléseket szenvedett, hogy az egyetlen megoldás sajnos az elaltatása volt. Az euthanasianak, valamint a tetem elszállításának költségeit sem volt hajlandó a tulajdonos megtéríteni.
A gazdagréti kutyások csendes gyertyás megemlékezést terveznek.

Alapítványunk állatkínzás, valamint garázdaság miatt feljelentést tett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik