Közélet

Nyomkövetőt raktak Simonra

Kedden hivatalosan is megkezdődött a volt MSZP-s politikus házi őrizete az Ágnes utcai luxuslakásában. A helyszínt a bíróság jelölte ki – számolt be a Blikk.

A lap riporterei kedden szemtanúi voltak annak, ahogy a bíróság által előírt műholdas nyomkövető lábperecet a többi kiegészítővel együtt elvitte két civil ruhás rendőr Simon lakásához, hozzájuk később két öltönyös nyomozó is csatlakozott. A műszerek elhelyezése fél mintegy órát vett igénybe, majd ezután távoztak a nyomozók, a műszer üres dobozával együtt.

Az eszköz programja lehetővé teszi, hogy egy előre meghatározott útvonalat figyelve folyamatosan ellenőrizzék azoknak a mozgását, akiknek a bíróság engedélyezi, hogy elhagyhassák a lakásukat. Emellett a készülék akkor is jelzést küld, amikor megpróbálják eltávolítani a jeladót – mondta a lapnak egy rendőrségi szakember.

Simon korábban a Blikknek úgy nyilatkozott, hogy nagyon örül, hogy elhagyhatta a fogdát, első dolga lesz megölelni kisbabáját és családját. Azt nem tudta megmondani, minek köszönheti szabadulását.

A Fővárosi Törvényszék hétfőn úgy döntött, nincs szükség a volt MSZP-s politikus előzetes letartóztatásra. Korábban a szökés veszélye miatt hosszabbították meg többször Simon letartóztatását.

Az MSZP volt elnökhelyettesét adócsalással, magánokirat-hamisítással, valamint felbujtóként elkövetett közokirat-hamisítással gyanúsítják. Hamis afrikai útlevelére csak banki papírokból következtetnek, a dokumentumot nem találják.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik