Közélet

Simon sem tudja, miért szabadulhatott

Több mint két hónap után kiengedték a börtönből a volt szocialista politikust

Simon Gábor egy szál fekete pólóban, farmerban egy sporttáskával és egy cekkerrel a kezében öles léptekkel hagyta el a börtönt – írja a Blikk. A lapnak annyit mondott: nagyon örül, hogy elhagyhatta a fogdát, első dolga lesz megölelni kisbabáját és családját. Azt nem tudta megmondani, minek köszönheti szabadulását.

Az MSZP volt elnökhelyettese háziőrizetbe kerül, egyelőre a rendőrök a nap 24 órájában figyelik, hogy ne hagyhassa el a házat, később lábbilincset kap, amin keresztül figyelik majd a mozgását – olvasható a lapban.

Simon Gáborról februárban derült ki, hogy több száz millió forintot tart egy bécsi számlán, amelyet nem tüntetett fel vagyonnyilatkozataiban. Március 10-én vették őrizetbe. Tegnap került háziőrizetbe, miután a Fővárosi Törvényszék úgy döntött, nincs szükség előzetes letartóztatásra. Korábban a szökés veszélye miatt hosszabbították meg többször Simon letartóztatását.

Az MSZP volt elnökhelyettesét adócsalással, magánokirat-hamisítással, valamint felbujtóként elkövetett közokirat-hamisítással gyanúsítják. Hamis afrikai útlevelére csak banki papírokból következtetnek, a dokumentumot nem találják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik