Közélet

Zugírászaton kaptak egy nyugdíjast

A férfi jogot végzett, de nem szerepel a nyilvántartásokban sem ügyvédként, sem jogtanácsosként. Tehát zugírász, és vádat emeltek ellene.

Az ügyvédekről szóló törvény szerint ügyvédi tevékenység az ügyfél képviselete, a jogi tanácsadás és a szerződés, beadvány, vagy más okirat készítése. Egy 61 éves, egyetemi jogi végzettséggel rendelkező rokkantnyugdíjas viszont úgy vállalt különböző megbízatásokat, hogy soha nem szerepelt a jogtanácsosi névjegyzékben mint jogtanácsos, illetőleg az ügyvédi kamara nyilvántartásában mint ügyvéd – közölte a Zala Megyei Főügyészség.

Az egészségbiztosítási pénztár által vezetett nyilvántartás szerint nyilvántartott munkaviszonya sincs. A férfi mégis eseti megbízás alapján vállalt követeléskezelést, igazságügyi közvetítést, adósság- és munkabérbehajtást, adótanácsadást, vagyonosodási vizsgálatra felkészítést, vagyonvédelmi szaktanácsadást, üzleti partner ellenőrzést.

Félként, vagy pertársként rendszeresen eljárt Vas, Zala, Somogy, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom megyékben valamint a  fővárosban is peres ügyekben, okiratokat szerkesztett, és részt vett bírósági tárgyalásokon is. A férfi ellen zugírászat vétsége miatt emeltek vádat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik