Közélet

NAV-os vezető volt a botrányba keveredett ügyvéd

A Nemzeti Adó-és Vámhivatalnál dolgozott az a budapesti ügyvéd, akit egy pénzügyőrrel együtt csütörtökön hallgattak ki gyanúsítottként.

A Hír24 úgy tudja, korábban a szervezet Közép-magyarországi Regionális Igazgatóságánál állt alkalmazásban, a nyomozó hivatalt vezette őrnagyként. Néhány éve szerelt le, azóta pedig Budapesten praktizált ügyvédként és tevékenykedett adószakértőként.

Ahogy arról beszámoltunk, a Budapesti Nyomozó Ügyészség hivatali visszaélés bűntette, hivatalos személy által elkövetett bűnpártolás és más bűncselekmények miatt hallgatott ki gyanúsítottként, majd vett őrizetbe egy, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal állományába tartozó pénzügyőrt, valamint egy budapesti ügyvédet csütörtökön. Az érintettek előzetes letartóztatásáról szombaton döntött a Pesti Központi Kerületi Bíróság.

A jelenlegi adatok szerint a pénzügyőr a budapesti ügyvéd kérésére – 2013-ban és 2014-ben – nyolc különböző, a NAV-nál indult bűnügyben kért le jogosulatlanul és törvényes ok nélkül adatokat a hatósági információs rendszerből, amelyeket átadott az ügyvédnek. Ezek gyanúsítottakkal vagy tanúkkal kapcsolatos, elsősorban tervezett nyomozási cselekményekre vonatkoztak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik