Közélet

Halállal fenyegette védencét az ügyvédnő

A jogász kihallgatás közben próbálta rávenni ügyfelét, hogy ne tegyen vallomást, ne nevezzen meg senkit a győri színesfémmaffia-ügyben.

Meghosszabbították a győri színesfémmaffia-ügy vádlottjainak letartóztatását. A feltételezett csalók 2013 januárjában kerültek rács mögé, nagy biztonsági intézkedések mellett. Az ügyészség szerint az érintettek rokonai bízták meg a szlovák ügyvédnőt, hogy halálosan fenyegesse meg ügyfelét – írja a Bors.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség indítványában az áll, hogy a férfi Magyarországon tanúként részletes vallomást tett, ám Szlovákiában gyanúsítottként hallgatták ki. Utóbbi alkalommal a védője, egy szlovák ügyvédnő arra próbálta rávenni, hogy ne tegyen vallomást és ne nevezzen meg senkit. A jogász kezét áthúzta a nyaka előtt, ezzel jelezte, hogy amennyiben nem így tesz, megölik. A szakember ellen eljárás indult Szlovákiában. A magyar ügyészek szerint bizonyíték van arra, hogy az ügyvédnő a fenyegetés előtt a letartóztatottak két rokonával találkozott.

A lap arról is ír, hogy a Győri Törvényszék azután hosszabbította meg két hónappal a gyanúsítottak letartóztatását, hogy az ügyész azt is állította: egy másik, Szlovákiában élő tanút, többen rá akartak beszélni, hogy vonja vissza a vallomását. Miután ez nem sikerült, az ő nevében hamis iratokkal megjelent egy férfi egy ügyvédnél azzal, hogy hivatalos nyilatkozatot akar tenni, amelyben megváltoztatta volna a család tagjaira tett terhelő vallomást.

A Győr környékén jól ismert, színesfém-kereskedelemből, luxuskörülmények között élő család tagjain tavaly ütöttek rajta. A 19 gyanúsított közül tizenötöt letartóztattak. Négyen azóta szabadlábra kerültek

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik