Közélet

Elindult a harc a mesés Welsz-örökségért

Komoly csata kezdődhet a néhai üzletember óriási vagyonáért. A gyászoló család kedden kézhez kapja a halotti anyakönyvi kivonatot - tudta meg a Blikk. A Bors mindemellett úgy tudja, hogy a férfi élettársát kihallgatták és őrizetbe vették.

A gyászoló család mellett a több százmilliós vagyonra jogot formál a volt élettárs, Horthy Andrea is. A jog szerint Welsz örököse a hétéves kislánya, ám a vagyon a Charity March Kft.-ben van. Ez pedig a Cavalli nevű Seychelle-szigeten bejegyzett off­shore cégé. Vagyis azé a vagyon, akié a Cavalli – írja a Blikk.

Luxusautók és luxusyacht is maradt utána

Már az autópark is jelentős értéket képvisel, amely két darab Q7-es Audiból, egy Cadillack Escalade-ből, két Mercedes Spyder VIP-ből, egy Flectwood Southwind luxus-lakóautóból állt, de ezek mellett van egy 25 láb hosszúságú amerikai jacht is. Az érdi telkek, szám szerint hét darab, rajtuk két hangárral, de van még pár vagyontárgy – mondta el a Blikknek egy neve elhallgatását kérő bennfentes.

Még nem nyíltan, de jól láthatóan megkezdődött a küzdelem a vagyonért. A törvényes örökös kiskorú, így az ő érdekeit édesanyja, Welsz Tamás volt felesége képviseli. Amíg nagykorú nem lesz a gyermek, addig a vagyon kezelője is ő lesz. Ezt pedig meg szeretné akadályozni Welsz élettársa, aki az utolsó időszakban a legfőbb bizalmasa volt Welsznek. A Blikk úgy tudja, Horthy papírokkal próbálja alátámasztani követelésének jogosságát.

Őrizetbe vették volna az élettársat?

A Bors mindemellett úgy tudja, hogy Welsz élettársát a Simon-üggyel és Welsz Tamás halálának körülményeivel kapcsolatban is kihallgatták, és a 42 éves asszonyt őrizetbe vették. Lehetséges, hogy az ügy a panamai hatóságok kérésére kiadott Interpol-körözéssel függ össze, amelyet Welsz akkori élettársa ellen adtak ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik