Közélet

„Bárcsak többet megöltünk volna”

Mosolyogva fogadta az életfogytig tartó ítéletet a kettős gyilkosságért elítélt pár.

Sorozatgyilkosságra készült Jeremy és Christine Moody, ezt maguk árulták el a rendőröknek. A fehér felsőbbrendűségben hívő, neonáci eszméket hirdető párt, kettős gyilkosságért, életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte egy észak-karolinai bíróság. Gyakorlatilag kivégeztek egy másik házaspárt, az 59 éves Marvin Parkert és 51 éves feleségét, Gretchent. Azt vallották azért, mert a férfi szerepelt a szexuális bűnözők listáján, s ők szeretnék az összes „perverzt” kiirtani – írja a Dalily Mail.

Jeremy és Christine Moody (fotó Union County Sheriff’s Office)

Moodyék tavaly júniusban betörtek Parkerék házába, ahol Jeremy agyonlőtte a két áldozatot, miután Christine elvágta a másik nő torkát. A hatóságok gyorsan a nyomukra bukkantak, mivel a biztonsági kamerák felvételein könnyen beazonosították a férfit, a nyakát és a fejét díszítő tetoválások alapján. A pár egy percig sem tagadott, sőt azt is beismerték, hogy további gyilkosságokra készültek. Jeremy az elfogásukkor átadott egy papírt a rendőröknek, rajta a következő áldozatuk adataival. Azt mondták, Marvin Parkernek azért kellett meghalnia, mert neve szerepelt a szexuális bűnelkövetők listáján, felesége pedig csupán járulékos veszteség volt személyes háborújukban.

A pszichológusok szerint Jeremy és Christine Moody egyaránt szexuális zaklatás áldozatai voltak gyermekkorukban. Védőik kiemelték, hogy a skizofréniával, és paranoiával diagnosztizált Jeremy, és a rákban, valamint több pszichés betegségben szenvedő Christine nem szedték a gyógyszereiket a gyilkosság idején.

Mindketten számos neonáci jelképet tetováltattak magukra, és egy ideje kapcsolatban voltak az interneten szerveződő, Crew 41 nevű neonáci szervezettel. A pár a bíróságon eleinte megbánást tanúsított: bocsánatot és enyhe büntetést kértek, hogy együtt öregedhessenek meg.

A bíróság azonban maximális, életfogytig tartó szabadságvesztést rótt ki rájuk. Kiemelték, hogy Marvin Parker már rég letöltötte a büntetését. A férfi neve egy 2003-as eset miatt került fel szexuális bűnözők listájára, egy 31 éves, mozgáskorlátozott nő sérelmére elkövetett szexuális bűncselekmény miatt. Korábban, 1991-ben pedig egy kiskorú ellen elkövetett szexuális bűncselekmény kapcsán gyanúsították meg.

Az ítélethirdetés után a pár mosolyogni kezdett, megcsókolták egymást, majd hangosan olyanokat kiabáltak, hogy: „Látjuk még egymást perverzek, csak azt kapták, amit érdemeltek, még egyszer megtennénk, és még sokkal többet is megölnénk.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik