Közélet

Származásuk miatt kínozta mostohalányait a rasszista apa

Szíjjal, és kalapáccsal verte őket, a nyelvüket fogóval húzgálta a férfi: huszonegy bűncselekménnyel vádolják.

Öt éven át kínozta kegyetlenül, most 14 és 16 éves mostohalányait egy 33 éves férfi a massachusettsi North Andoverben. Justin Ladd azzal fenyegette a lányokat, hogy a motoros bandája elkapja, megerőszakolja, és megöli őket, ha bárkinek beszélni mernek – írja a Daily Mail.

Összesen huszonegy bűncselekmény elkövetésével vádolta meg a bíróság a 33 éves Justin Ladd-et, akit azzal gyanúsítanak, hogy 2008, és 2013 között folyamatosan kínozta mostohalányait. A gyanú szerint a férfi rasszista indítékkal követte el a bűncselekményeket, a két lány ugyanis félig latin származású, Ladd pedig hatalmas, „white power – fehér hatalom” feliratot tetováltatott a hasára. A lányok vallomásiban az áll, hogy a férfi állandóan trágár, a származásukra utaló szavakkal illette őket.

Ladd sokszor „tornáztatta” a lányokat: fekvőtámaszokat és felüléseket kellett csinálniuk amíg bírták, s ha már teljesen kimerültek, kalapáccsal ütötte a kezüket és a lábukat. Többször verte őket szíjjal, vagy kábellel, és arra kényszerítette őket, hogy letolt bugyival táncoljanak előtte. Ha tiltakozni merészeltek a nyelvüket egy fogóval húzgálta. Egy alkalommal, amikor nem ízlett neki eléggé az idősebb lány főztje, úgy a falhoz vágta a gyermeket, hogy betört feje. Bár az iskolatársak időről-időre észrevették a lányok testén a sebhelyeket, ők megtiltották, hogy a tanároknak beszéljenek róla.

A szörnyűségre 2013 végén kezdett el fény derülni, amikor Ladd a feleségével és öt gyermekükkel, néhány napig az asszony egyik barátnőjénél vendégeskedtek. A házigazda figyelt fel rá, hogy Ladd magához rendelte idősebb lányát, hogy tegyen meg neki valamit. Néhány perccel később hatalmas csattanás hallatszott, és a kislány sírva jött le a lépcsőn. Ladd ismét a falhoz vágta őt. A barátnő értesítette a rendőröket, akik őrizetbe vették a férfit. Mivel azonban az ügyet egyszeri esetnek tekintették, hamarosan ki is engedték, ez után viszont a családnak folyamatos kapcsolatot kellett tartaniuk a szociális szolgálattal.

A szociális munkások jelentései alapján kezdett gyanakodni a rendőrség, hogy hosszú ideje tartó, folyamatos bántalmazásról van szó, s végül a lányok is vallomást tettek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik