Közélet

Transzvesztita prostituáltat fizetett a tömeggyilkos rasszista vezér

Medöbbentő dolgok derülnek ki Frazier Glenn Millerről, a volt Ku Klux Klán vezérről, aki három embert ölt meg egy kansasi zsidóközpontnál.

A rasszista vezető egy színes bőrű, nőnek öltözött, férfi prostituáltnak fizetett szexuális szolgáltatásokért, derült ki egy régi jelentésből, mely a 73 éves Miller, kansasi mészárlása miatt folytatott kutatás során került elő – írja a New York Daily News.

Millert, több mint harminc évvel ezelőtt kapták el a rendőrök, amikor kiszúrták, hogy az autója hátsó ülésén szexuális kapcsolatot létesít valakivel, akinek pénzt ad az aktus után. Az esetről készült rendőrségi jegyzőkönyvet az abc hírcsatorna hozta nyilvánosságra. Riporterük egy Miller életét bemutató anyagon dolgozott, amikor rábukkant a megdöbbentő iratra.

Miller jelenleg börtönben van, azzal vádolják, hogy ő ölt meg három embert egy kansasi zsidóközpont közelében. Bár a volt Ku Klux Klán vezér vallási gyűlölettől vezérelve kezdett utcai lövöldözésbe, később kiderült, hogy áldozatai, egy tizennégy éves fiú, a nagyapja, és egy három gyermekes anya, valamennyien keresztények volta.

A férfi múltja egyébként is nagyon ellentmondásos. Miután több bűncselekménnyel vádolták, és a hatóságok körözést adtak ki ellene az 1990-es években, eltűnt a színről. Később amikor rátaláltak, egyezséget kötött a hatóságokkal, hogy enyhébb büntetésért cserében, több hozzá hasonló szélsőjobbos vezető ellen tesz vallomást, így öt évnyi börtön után a tanúvédelmi programba került. Később könyvet írt, melyben hitet tett a fehér felsőbbrendűséget hirdető eszmék mellett, majd 2006-ban, és 2012-ben is elindult a kongresszusi választásokon, de mindkétszer elbukott.

Miller jelenleg előzetes letartóztatásban van a bíróság rekordösszegű, 10 millió dolláros óvadékot állapított meg. Szemtanúk szerint antiszemita, és Hitlert éltető szólamokat ordibált mindvégig a mészárlás során.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik