Közélet

Tizenkilenc év után elkapták a budapesti házaspár gyilkosát

A gyilkos néhány ezer forinttal tartozott áldozatainak, ezért tölte meg őket. A férfit sétapálcával, a nőt sodrófával ütötte, majd mindkettejüket halálra késelte.

Elfogták a rendőrök a 19 évvel ezelőtti, zuglói kettős gyilkosság gyanúsítottját – tájékoztatott a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán. A nyomozók egy 38 éves férfit hallgattak ki, ellene több emberen elkövetett emberölés miatt folyik az eljárás.

Az áldozatokra rokonaik találtak rá 1995. május 21-én, este 6 óra körül otthonukban, egy XIV. kerületi, Emília utcai házban. A 79 éves férfit és 74 éves feleségét az akkor még ismeretlen tettes bántalmazta és több késszúrással megölte. Az eljárást 1997. május 9-én megszüntették, ám idén februárban új információ merült fel az üggyel kapcsolatban, ezért a Fővárosi Főügyészség elrendelte a nyomozás folytatását.

Kiderült, a tettes 1995. május 20-án látogatta meg az idős házaspárt, akiknek pár ezer forinttal tartozott. Szóváltásba keveredett a 79 éves férfival, mivel nem tudta visszaadni a kölcsönkért összeget. A tettes fogta az idős ember sétabotját és azzal ütötte, míg áldozata a földre esett. Felesége egy sodrófával próbálta védeni, ám támadója kicsavarta a kezéből a konyhai eszközt és azzal bántalmazta az asszonyt. Ezután elővett egy kést a konyhaszekrényből és azzal többször megszúrta mindkettejüket.

A helyszínt a férfi csak órákkal később hagyta el, még átkutatta a lakást készpénzért, rágyújtott több cigarettára, a házaspár kulcsával bezárta a kaput és a kulcsot egy lefolyóba dobta, majd Sepsiszentgyörgyre utazott.

A férfit áprilisban hallgatták ki, mindent beismert.

Olvasói sztorik