Közélet

Tisztítószerrel próbálták megmérgezni tanárukat

Döbbenten áll Anglia a tanárok ellen elkövetett gyilkossági kísérletek sorozata előtt.

Még mindig nem tért magához a sokkból Nagy Britannia, amit az okozott, hogy egy 15 éves fiú, minden előjel nélkül, az órán, egy konyhakéssel halálra szurkálta idős tanárnőjét Leedsben, a kedélyeket máris újabb, hasonló esetek borzolják.

Néhány nappal ezelőtt arról számoltunk be, hogy a leedsi gyilkosság után néhány nappal gyilkossági kísérlet előkészülete miatt a rendőrség rövid időre őrizetbe vett egy 14 és 15 éves lányt. Egy diáktársuk hallotta, amit a szünetben arról beszélgetnek, hogy megölik matematika tanárnőjüket, a rendőrség később kést talált egyikük táskájában.

Ma pedig arról érkezett hír, hogy két tízéves fiú, tisztítószerrel próbálta megmérgezni a tanárát. A 39 éves Emma Place épp bele akart inni a kulacsába, amikor egyik diákja rászólt, hogy ne tegye, mert valakik mérget tettek bele – írja a Mirror.

Emma Place (fotó: Facebook)

Később kiderült, hogy a fiúk egy társasághoz tartoztak, akik „Maffiának” hívták magukat, és hat tanár nevét írták fel a „halállistájukra”. Az iskola arról értesítette a csoport tagjainak a szüleit, hogy gyermekeiket határozatlan időre felfüggesztették, és a történtek miatt kapcsolatba léptek a rendőrséggel. A lap értesülései szerint a tanárnő italába tisztítószert keverő fiúkat nem vették őrizetbe, és vádat sem emeltek ellenük. Sem az iskola, sem a Emma Place nem szorgalmazza az ügy büntetőjogi útra terelését, intézményen belül, a szülők bevonásával szeretnék megoldani az ügyet. A rendőrség is úgy nyilatkozott, hogy nem hiszik, hogy a gyerekek tisztában lettek volna tettük súlyosságával.

Ajánlott videó