Közélet

Meg akarta mérgezni gyerekeit, még sincs már rács mögött

Az ügyet a rendőrség lezárta, vádemelési javaslattal küldték meg az ügy iratait az ügyészségnek. Kiderült, a nő előzetesét már hónapokkal ezelőtt megszüntették.

 

Vádemelési javaslattal zárult annak a kecskeméti asszonynak az ügye, aki gyermekeit és magát is meg akarta mérgezni tavaly nyáron – közölte a Bács-Kiskun megyei Rendőr-főkapitányság. Ahogy arról már beszámoltunk, az 30 éves anya ellen előre kitervelten, több emberen, tizennegyedik életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölés kísérlete miatt indult eljárás, miután június 23-án hajnalban, kecskeméti otthonában úgy akarta megmérgezni 5 és 3 éves, illetve 7 hónapos ikerpár gyermekeit, hogy testükre a koronária betegség tüneti kezelésére szolgáló tapaszokat ragasztott, ő pedig nagyobb mennyiségű vérnyomáscsökkentő gyógyszert vett be, amitől rosszul lett.

Szerencsére a nagypapa is otthon volt, aki értesítette a mentőszolgálatot. A gyanúsított és gyermekei életét csak a gyors orvosi beavatkozás mentette meg. A gyermekek testéről a mentőszolgálat munkatársai több tapaszt szedtek le.

A nyomozók a helyszínen több – egyenként 10 darabos – felbontott és üres vérnyomáscsökkentő gyógyszeres levelet, valamint sok gyógyszertapasz – már feltépett és üres – tasakját foglalták le.

A kirendelt igazságügyi toxikológus szakértő véleménye szerint a tapaszokban egyenként 80 milligramm hatóanyag található. A gyógyszer a beszűkült koronáriákat tágítja, így javítja a szívizomzat vérkeringését. Amennyiben nem rendeltetésszerűen használják, a gyógyszer hatására jelentősen romlik a szívizomzat vérellátása, így szívritmus zavarok, mellkasi fájdalom, vérnyomásesés következhet be, mely akár fatális következményeket is okozhat. A négy gyermek esetében, akár egyetlen tapasz felhelyezése is okozhat olyan szívritmus- és keringészavart, ami halállal járhat.

A nő 2013. június 28-tól 2013. december 3-ig volt előzetes letartóztatásban volt.

A rendőrség az ügy iratait már megküldte az illetékes ügyészségnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik