Közélet

Aranyrudakat operáltak ki egy üzletember gyomrából

A 63 éves férfi gyomorpanaszokkal ment kórházba, azt állítva, egy palack kupakját nyelte le. Az orvosok egészen mást találtak.

Egészen pontosan 12 darab aranyrudat, amelyek összesen 400 grammot nyomtak – mondta el a férfit megműtő indiai orvos a BBC-nek. „Még soha életemben nem volt ilyen esetem” – jelentette ki a Delhiben található Sir Ganga Ram kórház vezető sebésze, hozzátéve: “Vettem már ki egykilós vesekövet is, de ez hihetetlen volt”

Az idős pácienst azután utalta kórházba háziorvosa, hogy hányásra és székrekedésre panaszkodott. Az üzletember azt mondta neki, hogy mérgében lenyelt egy kupakok, amikor összeveszett a feleségével. A meg nem nevezett férfit három órán át műtötték, és az aranyrudakat egy kupacban találták meg a gyomrában.

A nemesfémeket a vámhatóság emberei lefoglalták, a férfinak pedig kényelmetlen kérdésekre kellett válaszolni a gyomrában talált arannyal kapcsolatban. Az üzletember minden bizonnyal külföldről csempészte be Indiába az aranyrudakat. Az ázsiai országban az aranyra kivetett importvámok drasztikus megemelése óta rekordméreteket öltött.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik