Élet-Stílus

Az ember, aki napi egy téglát eszik

A harmincéves indiai férfi tízéves kora oda fogyasztja jóízűen az építőanyagot, és nem tud leállni.

„Csak a sarat és a téglákat szeretem, semmi mást” – mondta el Barcroft TV-nek a kis indiai faluban élő férfi, aki naponta egy téglát, és két kiló törmeléket fogyaszt el. Elmondása szerint még az istenek eledelét is visszautasítaná egy jó kis tégláért cserébe, annyira a rabja az étrendjének.

A férfit anyja, és a többi falusi is próbálta lebeszélni arról, hogy téglákat egyen, de nem jártak sikerrel. Még a földeken végzett munka közben is le-lenyúl a földre, hogy kis köveket és murvát tömjön a szájába. „Mindennap szükségem van rá, nem tudok leállni vele” – jelentette ki Pakkirappa Hunagundi.

A férfi minden bizonnyal a Pica nevű étkezési zavarban szenved. A betegség hatása alatt álló emberek ellenállhatatlan étvágyat éreznek olyan dolgok iránt, amelyeknek nincs semmilyen tápértéke és nagyon nehéz (szinte lehetetlen) őket megemészteni. A szinte már beteges vágyat keltő anyag lehet kréta, homok, agyag, fa, papír, szappan, vatta vagy üveg, de vannak, akik ürüléket vagy a saját hajukat eszik meg – olhasható a Házipatika oldalán.

Hunagundi azt állította, eddig semmilyen egészségügyi problémát nem okozott nála különleges étrendje.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik