Közélet

Pitbull helyett egy családapa fejére léptek a rendőrök

A rendőrök véletlenül a maffiózó szomszédaira törték rá az ajtót. Az apa fejét kicsit megtaposták, mire tisztázták a félreértést.

A felvidéki Nagymihály egyik tömbházában a hatodik emeleten dörömböltek a rendőrök reggel hatkor. A férj kinyitotta az ajtót, a kommandósok pedig azonnal benyomultak a lakásba, a földre teperték, és a fejére léptek. „Megkérdezték, ki vagyok, eközben bementek a szobába a kicsihez is. Én a folyosón feküdtem. Mikor rájöttek, hogy rossz lakásban vannak, elengedtek, és elnézést kértek” – nyilatkozta a Sme napilapnak a fiatal férfi.

„Arccal a földnek feküdtem. A feleségemre és fiamra fegyvert fogtak” – tette hozzá. A rendőrök csak akkor jöttek rá a tévedésre, mikor az asszony elmondta nekik, a szemben lévő lakásban lakót keresik. A rendőröket szerinte az keverhette meg, hogy az ajtókon nem voltak névtáblák – írja a bumm.sk.

A rendőrök végül elfogták, akit kerestek, a Pitbull becenévre hallgató Martin C.-t. A férfi korábban az Adamčo-féle maffiagang tagja volt, többször tett vallomást a Speciális Bíróságon koronatanúként. A Sme úgy tudja, az ő vallomása alapján ítéltek el egy nagymihályi exrendőrt, aki a maffia fizetési listáján volt, és tanú volt a 2004-es dunahidasi kettős gyilkosság ügyében is.

A rossz ajtón kopogtató rendőrök eljárása kapcsán fegyelmi eljárás indult – mondta a Kassa megyei rendőrségi szóvivő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik