Közélet

Utazónagykövet lett egy elítélt rendőrgázoló

Kaposvár nevében koszorúzott és mondott beszédet Kovács József Amerikában. A férfire decemberben az elsőfokú bíróság két és fél év börtönbüntetést szabott ki, mert részegen elütött egy rendőrt.

Két és fél év börtönbüntetéssel (nem jogerős) a tarsolyában képviselte Kaposvár városát március 15-én az Egyesült Államokban tartott ünnepségeken Kovács József – számolt be az Index. A korábbi Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselőt ittasan elkövetett szándékos rendőrgázolás miatt decemberben ítélte el a bíróság. A vádlott és védője fellebbezett, így az ítélet nem jogerős.

Az Index emlékeztet, hogy a jelenleg a Kapos Holding koordinációs igazgatójaként dolgozó férfinak 2012 elején ittas vezetésért vették el a jogosítványát. Márciusban belefutott abba a rendőrbe, aki korábban megszondáztatta. Emlékezett is rá, megpróbálta megállítani, Kovács azonban elmenekült a szirénázó rendőrkocsi. Otthonához érve az autó elé ugró rendőrt nekinyomta a garázsajtónak.

A lap úgy tudja, hogy Kovács az intézkedés közben felhívott egy rendőri vezetőt, akitől parancsnokot “rendelt” a helyszínre. A nyomozó ügyészség a feljelentés után kétszer is úgy döntött, hogy bizonyítottság hiányában megszünteti a nyomozást. Végül mégis indult eljárás, miután a gázolásról a rendőr társa által készített videó nyilvánosságra került. Ez alapján a bíróság egyértelműnek és megalapozottnak találta a vádat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik