Közélet

Börtönbe megy a rendőrgázoló exképviselő

rendorseg(8)(960x640).jpg (rendőrség, helyszínelés, )
rendorseg(8)(960x640).jpg (rendőrség, helyszínelés, )

Nem jogerősen két és fél évre ítélte a kaposvári bíróság Kovács Józsefet. Az egykori kereszténydemokrata önkormányzati képviselőt három évre eltiltotta a vezetéstől és a közügyektől.

A sonline.hu szerint a korábbi kaposvári városatyát, a Kapos Holding jelenlegi koordinációs igazgatóját hivatalos személy elleni erőszak és könnyű testi sértés miatt küldte börtönbe a bíróság, miután tavaly márciusban egy közúti ellenőrzésnél nekihajtott a vele szemben intézkedő rendőrnek, a garázsajtóhoz szorította. A vádlott és védője fellebbezett, így az ítélet nem jogerős.

Az utolsó szó jogán Kovács József azt mondta, hogy az elmúlt tíz évben egyetlen dolgot sem tett magáért, mindig a közért dolgozott. Nagy kárt okozott számára az ügy, amelyet egy olyan rendőr okozott, aki utazott rá, másokkal szemben is szakszerűtlenül járt el, egyetlen célja volt, hogy büntessen.

Az exjárőr vallomásából, valamint a vádbeszédből viszont már nem úgy tűnt, mintha az egykori képviselő lett volna az eset áldozata. Tavaly márciusban ugyanis nemhogy nem állt meg, amikor intézkedni akartak vele szemben, mivel jogosítvány nélkül vezetett, hanem a házához hajtott, s be akart állni a garázsába, s közben nekiment az őt feltartani akaró rendőrnek.

A járőr társa által készített videófelvétel is ezt igazolta – mondta a tárgyalásvezető, aki abszurdnak nevezte Kovács József védekezését a provokációról, valamint arról, hogy nem hallotta a rendőrautó szirénáját. Utóbbiról az egyik szakértő is megjegyezte, utoljára a 60-as években védekeztek ilyesmivel…

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik